lördag 22 november 2008

Parking

Parking Chung Mong-Hong (regi, manus) 5

Taiwanesisk historia om en man som bara ska köpa en kaka och sedan direkt åka hem till sin fru som väntar med middagen. Naturligtvis går det på tok. Hans bil blir blockerad, och varken taxi eller bärgare går att uppbringa.

Istället blir han strandsatt i sällskap med mer eller mindre underliga existenser - en hjälpsam frisör, en hårdkokt gangster, en slem hallick, en desillusionerad skräddare och en föräldralös flicka (Utgör de årets tema?). Kvällens händelser blandas med återblickar från vars och ens liv.

Det börjar mycket bra, och filmen sys ihop med en tilltalande twist, men däremellan är det tyvärr alldeles för segt. Det finns en ambition att skapa en mystisk mardrömslik stämning, men det lyckas inte särskilt bra. Personerna i filmen blir aldrig mer än skisser som man inte riktigt lär känna. Det förblir oklart vad det hela handlar om eller ens vad det är för ett slags film. Jag tror att den är tänkt mest som ett drama, men det är utbrott av fiskhuvudslapstick som jag tror att besökarna mest kommer att minnas.

Inga kommentarer: